Hoe kies je een uniek juweel?

12/10/2017
An Ros, africanologe, woont en werkt in Lomé in Togo. Ze maakt er unieke juwelen. Maar soms komt ze ook naar België, bijvoorbeeld naar Countryside, waar ze in Hal 1 een stand heeft.  
 

Hoe kies je een juweel?

“Mijn juwelen zijn heel persoonlijk. Ik vind het belangrijk dat mensen langskomen om te passen en te voelen. Om kennis te maken met de juwelen. Vooral de juwelen uit de History collectie, die gemaakt worden met antieke kralen vragen misschien om wat meer uitleg. Kralen die hun oorsprong hebben in Murano, Rome, Bohemen, Amsterdam, Hebron, ... en die naar Afrika getransporteerd geweest zijn gedurende honderden jaren waar ze als ruilmiddel gebruikt werden. Die kralen brengen we terug naar Europa in de vorm van heel originele, waardevolle juwelen.”
 

Wat kan helpen bij de keuze?

“Sommigen brengen een kledingstuk mee, om op basis daarvan een keuze te maken. Sowieso zijn de smaken heel verschillend, maar dat is geen probleem, in mijn collectie heb ik een heel rijke variëteit. Ik reis veel naar Mali, Burkina Faso, Ghana, Ethiopie en sla de mooiste dingen op. Je zult ervan versteld staan hoeveel mooie sieraden er in die landen gemaakt worden. Sommige vrouwen zullen beter staan met een expressief stuk, anderen zijn dan weer gewonnen voor iets discreet of iets in de lijn van de kleur van hun ogen. In elk geval geef ik altijd uitleg – achter elke parel zit een verhaal - en persoonlijk advies.
 

Hoe koop je een juweel voor iemand anders?

“Omdat mijn juwelen zo persoonlijk zijn is het moeilijk. Maar ik geef ook geschenkbons, en er is altijd de mogelijkheid om te ruilen. Ik koop alleen dingen die ik zelf ook zou willen dragen. In die zin is heel mijn collectie heel persoonlijk en individueel. Mijn lievelingsstukken zitten natuurlijk in AN ROS history, maar ik draag ook veel uit fun. Het meest fascinerende aan mijn collectie vind ik het feit dat er een oneindige keuze aan sieraden en andere hebbedingetjes in zit, en toch is elk stuk weer nieuw en apart.

 

 

www.anros.beMet het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer