Hoe het juiste kussen kiezen?

02/11/2017
Ben jij ook zo een fan van veel kussens in huis? Kleur in je interieur brengen?

Dat kan eenvoudig door bijvoorbeeld een kleurrijk kussen op de sofa. Of een heleboel kussens? Op Countryside vind je ze op vele standen, maar hoe maak je uit dat grote aanbod de juiste keuze? Lieve Wouters, de ontwerpster achter het label Made by Mimi geeft hier alvast advies.

Hoe kies je een kussen dat past in je interieur?

“Vooral kijken naar wat er al aanwezig is in het interieur. Is het een sober interieur met niet teveel kleur dan kan er natuurlijk veel, anders bouw je gewoon verder op wat aanwezig is. Als aan de sofa bijvoorbeeld een dienblad staat met een specifieke groene kleur. Dan zoek ik die kleur in het kussen terug. En dan combineer met bijvoorbeeld koper of goud. Dat geeft dan een vleugje luxe. Of je refereert naar de kleur van een kunstwerk aan de muur.”

Hoe combineer je verschillende kussens of verschillende materialen?

“Afhankelijk van welke stijl of hoe gedurfd het mag zijn blijf je in dezelfde kleuren of dezelfde stoffen. Maar stoffen, structuren, stijlen mixen én ook formaten mixen is erg leuk. Twee kussens in een zetel gooien doen al iets, maar 7 kussens maken het des te gezelliger en extra comfortabel.Made by Mimi maakt meestal kussens met 2 verschillende kanten. Je kan dus altijd je kussen eens omdraaien en je hebt weer iets nieuws in je zetel liggen.”

Je vindt Made by Mimi in de Handmade Zone op Countryside

 
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer